تهران، البرز، اصفهان، کرمانشاه، بوشهر، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس و حالا نوبت به گیلان رسیده است تا به‌زودی یکی از به‌روزترین و دقیق‌ترین دستگاه‌های تشخیصی روز دنیا در اختیار عموم مردم قرار گیرد.

رشتکده: به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)؛ پت اسکن یا توموگرافی انتشار پوزیترون (Positron Emission Tomography) یک روش تصویربرداری پزشکی هسته‌ای است که به پزشکان اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های بدن را در سطح سلولی مشاهده کنند. این روش، برخلاف روش‌های تصویربرداری مانند رادیوگرافی، سی‌تی‌اسکن وام آر آی که ساختارهای آناتومیکی بدن را نشان می‌دهند، فعالیت‌های متابولیکی و فیزیولوژیکی را به تصویر می‌کشد.

در پت اسکن، به بیمار یک ماده رادیواکتیو تزریق می‌شود که به اندام یا بافت مورد نظر متصل می‌شود. این ماده رادیواکتیو، پوزیترون‌هایی منتشر می‌کند که با الکترون‌های بدن برخورد کرده و پرتوهای گامایی تولید می‌کنند. این پرتوها توسط دستگاه پت اسکن تشخیص داده شده و به تصاویر سه‌بعدی تبدیل می‌شوند.

حال اما قرار است این دستگاه به‌روز و دقیق تشخیصی در مرکز آموزشی و درمانی رشت نصب شود تا مانع از انتقال بیماران به پایتخت و سایر استان‌های کشور شود. دستگاهی که بیش از هزار میلیارد ریال هزینه خرید و راه‌اندازی داشته و به زودی در اختیار مردم گیلان قرار خواهد گرفت.