.

اختصاصی رشتکده: داستان استیضاح وزیر اقتصاد یک چالش جدی برای دولت چهاردهم بود که سرانجام به پایان رسید. تجربه ثابت کرده کسانی که در مجلس ایران استیضاح می‌شوند از دور مدیریتی خارج شده‌اند. کمتر کسی را به یاد می‌آوریم که بعد استیضاح به عرصه مدیریتی ارشد برگشته است.

با این حال همتی آن‌قدرها هم محافظه‌کارانه در مجلس وارد نشد و گوشه کنایه‌های زیادی به استیضاح‌کنندگان زد که شاید مهم‌ترینش به رخ گشودن سوابق حضور در جبهه بود و یا این‌که برخی از موارد استیضاح از دو سال قبل کپی شده است.

رویکرد همتی در طول این شش ماهه فراز و نشیب زیادی داشت. او درباره سرمایه‌گذاری خارجی بیشتر تلاش کرد و بورس نیز دوباره جانی گرفت. برخی قوانین مهم نیز ابلاغ کرد که مهم‌ترینش معافیت بر ارزش افزوده در مناطق آزاد بود که شاید در آینده منجر به رونق بیشتر گردد.

ولی مهم‌ترین مساله کشور تورم و افزایش قیمت دلار بود. هرچقدر نمایندگان جبهه پایداری در گذشته داد می‌زدند ما با دلار بازار آزاد کاری نداریم ولی اینجا تنها از آن صحبت می‌کردند.

واقعیت این است بخشی از انتقادات نمایندگان بیشتر درباره عملکرد بانک مرکزی بود که از جناح حامیان دولت پیشین است. ولی از سویی آن‌ها دوست دارند فرزین باقی بماند و از سوی دیگر کمتر نظارتی برای برداشتن وی است و حتی تازگی قدرت رئیس جمهور نیز در بانک مرکزی کاهش پیدا کرده است. البته بحث بیشتر افزایش قیمت دلار حتی به پزشکیان هم مربوط نیست و نتیجه مسائل سیاسی بین‌المللی است که اکثرا می‌دانیم.

پزشکیان در جلسه استیضاح بیشتر بر نگرانی‌های اقتصادی افزود و چیزی برای دفاع از همتی نداشت. خود همتی هم به خاطر همان غروری که دارد روحیه خود را حفظ کرد و همه چیز دست به دست هم داد تا استیضاح رای آورد.

این که وزیر بعدی اقتصاد چه کسی است مشخص نیست و در واقع دولت فعلا در آچمز قرار دارد. مهم‌ترین انتظار این است که وزیر بعدی کاهش تورم را در دستور کار خود قرار دهد که همتی در این زمینه علاقه‌ای نداشت. علی طیب‌نبا می‌تواند گزینه جذابی برای این وزارتخانه باشد. ولی تعداد منتقدان حضور در بدنه دولت بیشتر از خارج دولت هستند. ولی هرچه هست اولویت باید همین کاهش تورم باشد . چه تحریم باشد و چه نباشد!  کاهش چشمگیر تورم  مهم‌ترین انتظار مردمی است که با واردات صحیح ، چابک‌سازی دولت ، کاهش مالیات تولیدگران و کاهش بودجه نهادهای خاص رقم خواهد خورد.