رئیس هیات نجات غریق و غواصی گیلان گفت:  با تمعهیداتی که اندیشیده شد تعداد غرق شدگان در استان کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.

اختصاصی رشتکده: هاشم اسماعیلی روز پنجشنبه در نشست با اصحاب رسانه ابراز داشت:  از خرداد ماه با توجه به آغاز فصل شنا در دریا فعالیت ما تشدید خواهد شد و ناجیان غریق  در نقاط خطر آفرین حضور می‌یابند تا هیچ شخصی در نقاط خطرآفرین شنا نکند.

وی ادامه داد: نقاط یادشده سال گذشته ۳۴۰ مورد بوده که امسال به ۳۶۰ نقطه افزایش یافته است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه حدود ۱۴۰۰ ناجی غریق  در استان گیلان فعالیت دارند، ادامه داد:  در ۲ سال اخیر ۲۴ نفر از هموطنان جان خود را در اثر غرق‌شدگی از دست دادند که  نسبت به سال‌های ماقبل آن کاهش چشمگیری داشته اما توجه به توصیه‌ها موجب خو اهد شد تا این اتفاقات غم‌انگیز رقم نخورد؛ لذا تمام هدف و تلاش ما این است که هر سال این آمار کاهش یابد و گیلان استانی ایمن در حوزه نجات باشد؛ به همین دلیل اولویت نخست ما آموزش و پیشگیری از غرق‌شدگی است.

رئیس هیات نجات غریق و غواصی گیلان اضافه کرد: متاسفانه به دلیل یک اشتباه یا سهل‌انگاری و همچنین عدم توجه به توصیه‌های ناجیان غریق، افرادی جان خود را از دست می‌دهند؛ بر همین اساس شاهدیم که حتی برخی از افراد در شرایط نامساعد آب و هوایی نیز دریا را برای شنا انتخاب می‌کنند که این موضوع بسیار خطرآفرین است.

رئیس هیات نجات غریق و غواصی گیلان درباره عدم مسئولیت‌پذیری پذیری برخی در نقاط خطرآفرین  نیز گفت: سال گذشته ۲ هموطن در مکانی که تابلوی “شنا ممنوع است”، غرق شدند و یه هشدارها توجهی نداشتند.

وی به طرح  حضور ناجیان غریق در حاشیه رودخانه‌ها نیز اشاره کرد و بیان داشت: سال گذشته ۱۵ ناجی غریق در شهرستان رودبار مستقر شدند که این امر بازتاب مناسبی داشت و امیدواریم که امسال بتوانیم در مناطق بیشتری از رودخانه‌ها ناجی حضور داشته باشند.

رئیس هیأت نجات غریق و غواصی استان، با بیان اینکه هدف هیأت، رساندن تعداد غریقان به صفر است، گفت: رشته ما قهرمانی، همگانی و امداد و نجات است. ما یک بخشی در حوزه همگانی داریم که جذب ناجیان غریق است و در سال گذشته، ۶۰ دوره آموزشی برگزار کردیم و جزو استان‌های برتر بودیم.

اسماعیلی  درباره  حضور  رشته نجات غریق در المپیک ۲۰۳۲ استرالیا نیز بیان داشت:  استرالیا مهد نجات غریق است و به همین دلیل این رشته در المپیک ۲۰۳۲ اضافه شده  ما باید از هم‌اینک برنامه‌ریزی داشته باشیم تا حداقل یک ورزشکار از گیلان در این رشته در المپیک حضور یابد.

وی  افزود: در این راستا درنظر داریم روی رده‌های سنی ۱۲ و ۱۳ سال استعدادیابی را انجام دهیم تا برخی از نفرات مستعد را شناسایی و با آموزش‌های لازم پس از حدود پنج سال آمادگی لازم را برای حضور در مسابقات مختلف داشته باشند.

 

وی گفت: علاوه بر آن ما جشنواره سراسری ندای امید را نیز برگزار می‌کنیم که سال گذشته چهار دوره این جشنواره را برگزار کردیم و امسال نیز آن را در سطح گسترده‌تری برگزار خواهیم کرد و همچنین درنظر داریم که یک مسابقه قهرمانی کشور را میزبانی کنیم.

اسماعیلی درباره مشکلات هیأت نجات غریق و غواصی در استان گیلان نیز گفت: دو دغدغه قیلی ما حقوق و تجهیزات بوده که اکنون مرتفع گردیده آسا.  تجهیزات مکفی از کلاه، عینک، کفش، بادگیر، بلندگو، کلمن، سایه‌بان و سایر تجهیزات فراهم شده و قرار است در اختیار عزیزان نجات غریق قرار بگیرد.  همچنین در دو سال اخیر، خوشبختانه کسی را نداریم که مبلغی از هیأت نجات غریق و غواصی طلب داشته  باشد و حقوق‌ها هم ساماندهی شده است.