غرب مازندران بیشترین نزدیکی را با شرق گیلان دارد و بدون شک اتفاقات آن در این محدوده هم تاثیرگذار است. ولی سوال اینجاست که چرا آماری درباره پسروی آب دریای کاسپین در شرق گیلان داده نمی‌شود. 

اختصاصی رشتکده| مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر گفته است: پسروی آب دریای کاسپین حدود ۱.۵ میلیون مترمربع محدوده شهرستان‌های ساحلی غرب مازندران را خشک کرده است.

محدوده حریم ساحلی غرب مازندران حدود هشت هزار و ۵۲۰ هکتار است. نور، نوشهر، تنکابن، عباس آباد، چالوس و رامسر جزو شهرستان‌های ساحلی خطه غربی مازندران محسوب می‌شوند.

غرب مازندران بیشترین نزدیکی را با شرق گیلان دارد و بدون شک اتفاقات آن در این محدوده هم تاثیرگذار است. ولی سوال اینجاست که چرا آماری درباره پسروی آب دریای کاسپین در شرق گیلان داده نمی‌شود.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران گفته است :  مهم‌ترین سیاست راهبردی در این بخش واگذاری عرصه به مسوولان محلی به ویژه شورا‌ها و دهیاران به منظور سرمایه‌گذاری برای جذب گردشگران و مسافران است. در نوشهر حدود ۲۳ سرمایه‌گذار اعلام آمادگی کردند تا در محدوده ساحلی این شهرستان با ایجاد تاسیسات گردشگری سرمایه‌گذاری کنند که تاکنون با سرمایه گذاری ۱۳ مورد موافقت شده است.
اما در گیلان از آنجا که کار خاصی صورت نمی‌گیرد آمار خاصی نیز در این رابطه اعلام نشده است.
مسئولین فکری کنند!  آب خزر تا سال ٢٠۵٠ پسروی خواهد داشت 

به نقل از روزنامه شرق،  طبق آمار، سطح آب دریای خزر طی ۴ سال گذشته حدود ۳۸ سانتی متر کاهش داشته و در اثر کاهش ۱۷۰ سانتیمتری سطح آب خزر از دهه ۷۰ تاکنون بنا بر بررسی های کارشناسی مسوولان مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر این عقب نشینی قابل ملاحظه دریا به افزایش گستره زیادی از عرصه ساحلی در سواحل شمالی به ویژه غرب مازندران منجر شده است.

بر اساس مطالعه صورت گرفته در سال ٢٠١٧ مشخص شد که آب خزر تا سال ٢٠۵٠ پسروی خواهد داشت و این پسروی بنا به گفته کارشناسان به علت تغییر اقلیم است که احتمال افزایش هم دارد در حالی که حدود ۵۰ درصد پسروی دریایی خزر به سرعت تبخیر آب در آن بر می گردد و درصورتی این روند با این سرعت ادامه یابد ٢٠ تا ٢۵ درصد مساحت خزر در بخش شمالی که سواحل روسیه را شامل می شود، کاهش خواهد داشت.

نتایج این مطالعات همچنین نشان داده فقط در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ سطح آب دریای خزر با کاهش حدود ۵۰ سانتیمتری مواجه بوده  که این رخداد به عقب نشینی دریا از ۱۰ متر تا ۱۰۰ متر در سواحل مختلف منجر شده است.

مطالعات و اندازه گیری دقیق زمینی که در ایستگاه های شاخص ساحلی دریای خزر انجام گرفته این مساله سبب افزایش قابل توجه محدوده ساحلی در طول بیش از ۸۵۰ کیلومتر سواحل شمالی کشور شد و کارشناسان معتقدند : با تشدید روند کاهشی آب، شاهد پسروی بیشتر دریا و خروج بخش عمده ای از بستر دریا در آینده نه چندان دور باشیم.

با توجه به این رخداد طبیعی به تاکید کارشناسان ضرورت دارد در گام نخست به اهمیت موضوع حفاظت از حریم و بستر دریا و گام بعدی ضرورت دارد مسوولان دست اندکار نسبت به پیامد های ناشی از این پدیده توجه جدی و برنامه ریزی اصولی و اساسی داشته باشند.

  • نویسنده : رشتکده
  • منبع خبر : رشتکده